2021. február 2., kedd

Búcsúzom...

Ma elment egy kedves jóbarátom . Tücsinek hívták. Amikor a gazdim elmondta, hogy mi történt potyogtak a könnyei.  Nekem pedig az alábbi idézet jutott az eszembe:


"Egyéniség voltál, kutyák közt a legnagyobb.

Értetted az emberek szavát,

Ha akartad, végre is hajtottad mások akaratát.

Hűséges voltál és okos,

Nagyon hiányozni fogsz."


Sokat tudnék mesélni rólad, megtanítottál sokmindenre mégha oly kevés időt is töltöttünk együtt. Sokat kirándultunk, futkároztunk, te tanítottad meg hogyan használjam az orromat szimatolni, és ha bohókás kedvemben voltam, te elfeküdtél és hagytad, hogy kényem és kedvem szerint mókázzak rajtad. Együtt "védtük" a futit a betolakodóktól, és békésen tűrted, hogy a gazdám trükköket tanítson neked. 

Te elmentél, de igérem, hogy vigyázok helyetted is az őzikékre, nyuszikra na meg a pockokra is, és persze a közös barátainkat is rendületlenül terelgetem tovább.



       

Fájó szívvel búcsúznak a pajtik: Nico, Roti, Süti, Kocka, Indie és gazdáik. És az én gazdim is búcsúzik:

"Egy régi legenda szerint ha egy kutya meghal, a túlvilág határán nyugalmat talál.

Itt a Szivárvány hídon túl már nincs betegség, és ismeretlen a kín és a bánat.

Az erdő szélén, dombok lábánál rohangáló felhőtlen boldogságban élő kutyáknak már csak régi társuk, a gazdájuk hiányzik. Aztán, egy szép napon ismerős illatokat visz a szél... Az egyik kutya megáll, fülét hegyezi, majd hirtelen elszalad. És amikor észre vesz téged, látja, hogy te érkezel, teste már reszket a vágytól, ahogy feléd rohan.

Boldogan kapaszkodtok egymásba az örömteli újratalálkozásban, és te újra belenézhetsz a hűséget, mérhetetlen rajongást árasztó kutyaszemekbe. Együtt sétáltok át a Szivárvány Hídon, és soha többé nem váltok már el egymástól!"



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép megemlékezés! Szervusz Tücsikém! Emléked örökké velünk marad!

    VálaszTörlés