2020. április 13., hétfő

Egészségben-betegségben


Ezekben a karanténos napokban mi másról is írhatnék most nektek, mint a betegségekről. Képzeljétek egyáltalán nem vagyok egy beteges kutya. Amikor megszülettem, a doktor bácsi kiállított a nevemre egy oltási könyvet. Ebbe kerül bele minden szuri és műtét amit valaha kaptam. Nézzétek csak hogy néz ki! 

Kérjétek meg a szüleiteket, hogy mutassák meg a Ti oltási könyveteket. Beszélgessetek róla!

Most megpróbálom összeszedni nektek, hogy hányszor lehettem beteg röpke majd 3 évem alatt. Az első balesetem 6 hónaposan ért. Akkor már kajla kutyagyerek voltam és minden érdekelt. Majd megőrültem a kíváncsiságtól. Meghát a macska is ott közlekedett. Szóval felmásztam a kutyaházam tetejére és onnan bizony lepottyantam. 

Ez a kutyaházam. Nagyon beütöttem a lábamat. A gazdám majd frászt kapott és rohant velem az orvoshoz. Hálisten egy zúzódással megúsztam, de pár hétig nem futkoshattam.

Benneteket ért már baleset? Nagyon fájt? Rajzoljátok le!

Ezek után úgy döntöttem, hogy jófiú leszek, és semmi balhé. Ezt a mai napig tartom. Persze kisebb sebesüléseim mindig vannak mert imádok játszani. Na de kinek nincsenek?
  • Le szoktam horzsolni a lábamat, mert olyan gyorsan futok, hogy közben nem érek rá figyelni is. Ismerős?
  • Múltkor a nagy futásba felpattant egy pici kő, ami pont a szemembe ment bele. Irány volt a doktor bácsihoz, aki elküldött egy szemspecialistához. A doktor néni ügyesen kiműtötte a követ a szememből. Egy picit fájt.
  • Mohon tudok enni, főleg ha a gazdám fincsi marhahúsit vagy porcot ad. Ilyenkor néha félrenyelek és köhögök.
  • Ritkán, de szokott fájni a pocim is. A gazdi kimélő kosztot készít nekem. Van benne rizs, alma, sárgarépa és csirkemell. Nagyon fincsi, és így hamar meggyógyul a pocakom is.
Ti fel tudjátok sorolni milyen sérüléseitek, betegségeitek voltak már? Hogyan előzhetitek meg a betegségeket?

A gazdám nagyon figyel az egészségemre. Egészségesen táplálkozom, nagyon sokat mozgok, ha szükséges szedek vitaminokat, megkapom a kötelező éves szurijaimat és évente 1x teljes kivizsgálásra megyek Misi dokihoz. Jó érzés, jól érezni magam a bundámban! Vigyázzatok magatokra Ti is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése